czekamy na Wasze uwagi! |
Autor |
Wiadomość |
ewelina.wolna
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 5:11 pm czekamy na Wasze uwagi!
|
|
|
Witam!
W związku z tym, że nasz portal rozrasta się coraz bardziej z każdym dniem, stworzyliśmy miejsce, gdzie możecie zgłaszać wszystkie swoje uwagi na temat jego funkcjonowania, tego, co Wam się podoba, a co warto by zmienić lub usprawnić. Spróbuję odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania o portalu, a także wprowadzać w życie Wasze pomysły i wszelkie uwagi. Mam nadzieję, że dzięki nim nasze e-przewodniki będą naprawdę ciekawe i użyteczne.
Pozdrawiam,
Ewelina |
|
|
|
 |
Leszek

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 9:36 am
|
|
|
HELP!
Jestem nowy. Trafiłem tutaj przypadkiem ale od razu się zarejestrowałem.
1. Mam kłopot z umieszczeniem avatara. Wyświetla mi się komunikat że usługa ftp nie działa?
2. Czy dobrze zrozumiałem że można tu umieszczać trasy (np. rowerowe) w postaci śladu GPS?
pozdrower! |
|
|
|
 |
ewelina.wolna
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 11:11 am
|
|
|
Witam,
co do pytania nr 1 - już powinno być ok, mieliśmy chwilowy bunt ftp, ale teraz powinno już wszystko śmigać, gdyby nadal coś nie działało - proszę alarmować od razu ,
co do pytania nr 2 - trasy można wgrywać, posługując się opcją "dodaj relację/ trasę"; można wgrać ślad, dodać do niego opis i wedle uznania zdjęcia albo linki do obiektów zamieszczonych na portalu. Na mapie po pobraniu trasy możemy obejrzeć wgrany przez użytkownika ślad, a także pobrać go na urządzenie GPS.
Gdyby były jeszcze jakieś wątpliwości czy trudności, chętnie pomogę.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Madej
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 5:39 pm
|
|
|
Jak się pozbyć newslettera?
Nie jestem zainteresowany przypominaniem mi co chwile, że jestem tu zapisany.
Nie znalazłem też opcji usunięcia konta. |
|
|
|
 |
ewelina.wolna
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 11:16 am
|
|
|
Witam,
w edycji swojego profilu można zaznaczyć opcję o wysyłce newslettera, w zależności od tego, czy chce go Pan otrzymywać, czy nie. Jeżeli użytkownik chce usunąć konto, w chwili obecnej powinien się skontaktować z administratorem (przez formularz kontaktowy bądź na kontakt@e-przewodniki.pl) i podać swój login oraz dane, które pozwolą zweryfikować, czy osoba pisząca maila jest na pewno użytkownikiem do usunięcia. Opcji usuwania konta jeszcze nie wprowadziliśmy, ale warto chyba o niej na przyszłość pomyśleć.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marta_Antonina

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 9:30 pm Może usprawnienia?
|
|
|
1)
A może by tak zamiast pojedynczo dodawać każde zdjęcie do obiektów, lepiej dodawać wszystkie wybrane? Czasem zamieszcza się po kilkanaście a nawet i więcej zdjęć i każde trzeba dodać osobno... zbyt fajne to to nie jest ...
2)
Mapy małych miejscowości są niedokładne. Nie ma wielu ulic i często ciężko się odnaleźć na mapie i zaznaczyć adres obiektu
3)
Przy wyszukiwaniu obiektów i miejsc na mapie warto by było gdyby była możliwość otwierania obiektów prawym przyciskiem myszki i otwierania ich w nowym oknie. w tym miejscu przydatne także by było zapamiętywanie ustawień przed momentem wybranych. Czemu? bo jak np znajdę już konkretne miejsce i chcę uzupełnić obiekt A, obejrzeć obiekt B a potem C to niestety, ale gdy po obejrzeniu jednego obiektu cofam się na wcześniejszą strone, to niestety wczytuje się mapa Europy i szukać trzeba od początku...
coś należałoby w tym temacie zmienić bo jest to także bardzo irytujące
4)
błędy przy logowaniu. czyli powiedzmy, wchodzę na stronę e-przewodników, nie loguje się, widze jakiś fajny obiekt,. chce dodać komentarz, automatycznie włącza się okno z logowaniem. Wszystko niby ok, więc się loguje. Po tej czynności powinno pojawić się okno z dodawaniem komentarza ale się tak nie dzieje, miejsce gdzie ono powinno się pojawić - jest białe. Wokół tylko znajduje się standardowe menu. Tak więc gdy chce po tej czynności dodać komentarz to musze obiekt ponownie znaleźć
no to na razie na tyle sugestii i błędów PS Rewy w Polsce to chyba nigdy przeglądarka nie znajdzie |
|
|
|
 |
ewelina.wolna
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 1:44 pm
|
|
|
hej
dzięki za zgłoszenie błędów, ale...
1) tego nie damy rady zmienić ze względu na rozmiary zdjęć i czas ich wgrywania, jeśli będą się dodawały zbiorczo. a poza tym, jak ktoś wrzuca hurtem, to nie przebiera za bardzo, a dzięki takiemu pojedynczemu wrzucanie zawsze jakiejś tam selekcji dokonujemy
2) mapy mamy googlowskie i niestety na inne się nie zanosi w najbliższym czasie - także musimy sobie radzić z tym, co jest. Polecam stronki miejscowości, gdzie są fajne i dokładne plany miast, a także zumi, targeo, googleearth etc.
3) irytujące i dla nas, ale niestety zapamiętanie pozycji, z której wyszliśmy, generowałoby problemy w czasie i ładowaniu strony i mapki (już teraz mapki z dużym widokiem ładują nam się bardzo dłuuugo). doinformuję się jeszcze, czy czegos nie da się w tej kwestii zrobić, póki co ... życzę cierpliwości
4) dziwne, już kiedyś z tym walczyliśmy i myślałam, że wyeliminowaliśmy problem (zresztą też przez Ciebie chyba zgłaszany). spróbujemy jeszcze raz, gdyby za kilka dni nadal nie działało, będę wdzięczna za info.
pozdrawiam,
Ewelina
PS. Na temat Rewy nie mam już żadnych nowych pomysłów... |
|
|
|
 |
Mario
|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 1:26 pm Mapki i zaznaczanie
|
|
|
Ja jeszcze raz wrócę do tematu zaznaczania miejsc na mapkach. Może coś w międzyczasie się zmieniło i teraz ma szansę na zmianę . Czy jest taka możliwość, żeby na naszych mapkach, na których już coś zaznaczyliśmy wcześniej, a potem wprowadzamy inny obiekt (i dajmy na to bardzo blisko tego porzedniego) zobaczyć wszystkie zaznaczone wcześniej obiekty (oczywiście nie tylko nasze, ale wszystkich użytkowników). Raz bardzo by to pomogło w zaznaczaniu kolejnych obiektów, dwa to jest fajna informacja dla kogoś kto np. udaje się do jakiegoś miejsca i szuka czegoś konkretnego, a tu miła niespodzianka , bo może przy okazji znależć informację o innych atrakcjach obok. |
|
|
|
 |
ewelina.wolna
|
|
|
|
 |
Mario
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 12:02 pm
|
|
|
Chodzi mi o mapki , na których zaznacza sie nowe obiekty . Na nich tego nie ma... niestety. Zaznaczanie nowych obiektów czasami sprawia duży problem, zwłaszcza w miejscach mniej odwiedzanych wcześniej przez naszych podróżników...i mniej znanych . Szkoda, że automatycznie to co już jest w przewodniku zaznaczone, nie wyskakuje przy zaznaczaniu kolejnego sąsiedniego obiektu (chociazby tak jak na linku, który podesłałaś). Tez pozdrawiam |
|
|
|
 |
mucha

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 7:33 pm
|
|
|
Na mapce podanej w linku przez Ewelinę (na której wyświetlone są wszystkie obiekty) jest możliwość dodania obiektu poprzez kliknięcie w odpowiednim miejscu prawym przyciskiem myszy (mogą wystąpić problemy pod operą, która czasem blokuje możliwość takiego klikania na mapach googlowych).
Wadą tego rozwiązania jest czas ładowania się mapy razem z obiektami (prace nad przyśpieszeniem trwają), dlatego w standardowym trybie dodawania obiektów nie są one wyświetlane. Rozważymy za to dodanie opcji wyświetlenia obiektów przy pewnym powiększeniu.
Odpowiadając od razu na post Marty_Antoniny z tego wątku (pytanie nr.3). mapa została poprawiona, i teraz kliknięcie w obiekt sprawia, że otwiera się on w nowym oknie, dzięki czemu można otworzyć kilka takich okien nie gubiąc oglądanej okolicy na mapie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
szybko i skutecznie zdobyć informacje o interesujących Cie miejscach
wymienić się własnym doświadczeniem i wiedzą
lepiej poznać innych użytkowników portalu
dowiedzieć się więcej o GPS i o funkcjonowaniu e-przewodniki.pl
|