bezdroza_logo
dodaliśmy już razem
152764
obiektów,
zdjęć, relacji i tras
Wyszukiwanie zaawansowane
dodaj obiekt dodaj zdjecie dodaj relacje

Poprzedni temat «» Następny temat
Egipt + nurkowanie
Autor Wiadomość
Lolo
Gość
Wysłany: Wto Lip 29, 2003 7:42 pm   Egipt + nurkowanie

Czy ktoś mógłby polecić miejsce w Egipcie gdzie można sobie fajnie ponurkować bezpośrednio z brzegu - wiem, wiem, że w Egipcie się wszędzie fajnie nurkuje, ale może ktoś był i nurkował i może coś polecić?

gustek
Gość
Wysłany: Sro Lip 30, 2003 12:31 pm   

DAHAB na Synaju

gaja
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lip 31, 2003 7:56 pm   nurkowanie w Egipcie

Polecam Hurghadę- ponad 200 baz nurkowych, lecz są to nurkowania z łodzi. Codziennie rano wypływają setki łodzi- najczęściej dwa nurkowania, 2 godz.sjesta i posilek.Powrót kolo 16-17.00. Ja płacilam 5$ za dzień.

El Gouna- 30 km od H. Stądnajbliżej jest do miejsc nurkowych w rejonie Shaab abu Nuhas, dostępna komora dekompresyjna.

El Aruk Diana- płd.-wsch. od H.- są tam podwodne wzgórza, ciekawe ryby- papuzie, mureny, manty, rochy...

Ras Disha- na płd. od H.- są tam 3 podwodne skały z jaskiniami, a w nich
skrzydlice, makrele, a nawet można spotkać rekina rafowego.

40km od H. Sharm el Naga- kemping z namiotami, spokojnie, 1 baza nurkowa

muka
Gość
Wysłany: Czw Sie 28, 2003 4:07 pm   pyk pyk pyk, bul bul bul

A mozna nurkowac po wypaleniu fajki wodnej z egipskim tytoniem i w ogóle? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Joanna 
JOASIA

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 10:01 pm   

Ostrzegam przed biurem podróźy Sun and Fun i nurkowaniem z nimi w Sharm el Sheikh - polecane przez nich centrum Aqua Sharm to pomyłka, niesprawny sprzęt i chamski instruktor, właśnie napisałam skargę do PADI na faceta i na biuro.Koleś i biuro pozwalają na kursie na zejście do wody ludziom nie umiejącym pływać oraz takim jak ja - nie nauczonym obsługi sprzętu. Instruktor nazywa się Robert Pietras - z daleka od niego się trzymajcie bo stracicie kasę, nie nauczywszy się niczego po dniu ironicznych spojrzeń i sarkastycznych uwag jeseli nie jesteście wystarczająco dobrzy i szybcy żeby po jednej demonstracji ćwiczenia bezbłędnie je powtórzyć i przejść do następnego. Ja nie byłam więc za własną kasę zafundowałam sobie niezły stres.
Pozdrawiam

asia53

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 1:18 pm   

Nurkowanie w Egipcie jest super :) Fajnie jednak wypłynąć sobie statkiem na jakąś rafę mimo wszystko :) Albo może wypożyczyć jakiś rowerek wodny. Często się zdarza, że plaże przy hotelach są bardzo małe i za wiele się nie poogląda pod wodą. Ja polecam wycieczkę na giftun http://worldbook.pl/album...5%82%C4%99kicie są tam piękne rafy i jak najbardziej stamtąd można sobie ponurkować samemu. W Hurghadzie są organizowane bardzo fajne wycieczki z grupą nurków Sevadivers polecam, fajnie pokazują rafy, super grupa http://worldbook.pl/album..._Morze_Czerwone . Samemu raczej nie nurkowałam poza Giftun więc się nie wypowiem

ornahia 

Wysłany: Czw Gru 29, 2011 1:49 pm   

A często zdarzają się polscy instruktorzy nurkowania w Egipcie? A jeśli nie, to czy inni mówia dobrze po angielsku? I czy warto z polski zabrac np. maskę i fajkę wodną 9ustnik po kimś, fujjj...)?

Daredevil

Wysłany: Sro Mar 14, 2012 1:45 pm   

Jeśli chodzi o nurkowanie w Egipcie to kiedyś wybrałem się na wyprawę za pośrednictwem http://nurkowanie.individi.pl/ i było całkiem nieźle.

Helionn

Wysłany: Pią Mar 15, 2013 10:33 am   

Jeżeli chodzi o Egipt i nurkowanie to nie ma lepszego miejsca jak Sharm el Sheikh tylko uważaj tam na rekiny :)

mirandaxxx

Wysłany: Sro Sie 26, 2015 2:54 pm   

Nurkowanie i rybki w Morzu Czerwonym to coś pięknego.
Uważam, że nie ma lepszego miejsca na ziemi do nurkowania.
Nasze jelecie- http://www.wedkuje.pl/ryby/jelec/268 tracą się na tle neonkowych rybek spotykanych tam.

tarmon

Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 11:41 am   

Hurhgada jest the best! :D Piękne rafy koralowe, nic tylko nurkowac ;)

Odpowiedz do tematu