Polska znana i mniej znana |
Autor |
Wiadomość |
Wlodek
|
Wysłany: Pią Paź 21, 2011 12:25 pm Polska znana i mniej znana
|
|
|
Witamy wszystkich globtroterów.
Od wielu lat podróżujemy po naszym pięknym kraju robiąc zdjęcia. Kilka miesięcy temu postanowiliśmy podzielić się innymi miłośnikami wojaży po Polsce naszą fascynacją. Zapraszamy na fotoblog Malownicza Polska;
http://www.photovoyage.pl...&act=polandblog
i jeśli blog Wam się spodoba, ewentualnie na Facebooka, gdzie zawsze informujemy o nowych wpisach
Pozdrawiamy gorąco |
_________________ Agnieszka i Włodek
www.photovoyage.pl |
|
|
|
 |
anouk
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 11:40 am
|
|
|
ja sama się zdziwiłam, ile miejsc jest w Polsce, których nie znam mimo że mieszkam tu od urodzenia... mieszkam we Wrocławiu a nie miałam pojęcia o tym miejscu: http://www.znanenieznane....tuki-cmentarnej |
|
|
|
 |
grzes9
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 2:51 pm
|
|
|
też pierwsze słyszę o tym muzeum :O a mieszkam niedaleko, dzięki za info |
|
|
|
 |
pisii35
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 7:08 pm
|
|
|
i to w Polsce jest niezwykłe - niby się zna swój kraj, ale można zawsze coś nowego i wartego uwagi można znaleźć. |
|
|
|
 |
Corrida
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 1:10 pm Wrocław
|
|
|
Też jestem z Wrocławia ale o tym muzeum nigdy nie słyszałam. Znacie może jakieś inne, ciekawe miejsca w tym regionie? |
_________________ http://www.tanie-loty.com.pl |
|
|
|
 |
Lidka
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 1:35 pm
|
|
|
Swietne foty, a Zamek w Będzinie polecam osobiście. |
|
|
|
 |
scarlett_26
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 2:02 pm
|
|
|
Polecam Karpacz, Malownicze miejsce w polskich Karkonoszach w dolinie Łomnicy.
http://pobyty.pl/noclegi/karpacz/
Zimą szczególnie warto się tram wybrać, gdyż niemal każdy pensjonat ma własny wyciąg narciarski, więc można zaszaleć ze znajomymi ale i rodziną. Są też inne atrakcje np. Skocznia narciarska orlinek, dom Henryka Tomaszewskiego, piękne muzeum zabawek i bar bajek ( to może bardziej dla młodszych gości Karpacza ) , Muzeum sportu i turystyki i wiele wiele innych, Warto też rozejrzeć się po obrzeżach tam również są ciekawe miejsca Jak np. park miniatur |
|
|
|
 |
Klimtówka
|
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 3:20 pm
|
|
|
My natomiast serdecznie polecamy odwiedzenie takich miejscowości jak Ojców czy Ogrodzieniec. Znajdujące się tam zamki wzbudzają niekłamany zachwyt a słynna Maczuga Herkulesa jest czymś czego nie może zabraknąć na naszej turystycznej mapce. Okolice piękne a tak niedoceniane co wg. nas jest wielkim plusem gdyż nie spotkamy tam tłumu turystów. Być może dlatego właśnie odwiedzają te miejsca rodziny z dziećmi, chcące uciec od zgiełku miast. |
_________________ Hotel Karczma Klimtówka - najlepsza baza wypadowa w okolicy Ojcowa, Ogrodzieńca i Pieskowej Skały |
|
|
|
 |
Katanka
|
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 1:46 pm
|
|
|
Klimtówka: masz absolutną racje. Ojców i Ogrodzieniec są przepięknymi miejscami. Polecam też Tenczynek(Rudno) - niestety walący się, ale aktualnie jest remontowany i Lipowiec - malutki, ale zaraz koło niego jest skansen w Wygiełzowie - świetne miejsce na zapoznanie się z historią i kulturą. |
_________________ Pozdrawiam
Katanka |
|
|
|
 |
abeladam48
123456
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 10:23 am
|
|
|
Okolice piękne a tak niedoceniane co wg. nas jest wielkim plusem gdyż nie spotkamy tam tłumu turystów. Być może dlatego właśnie odwiedzają te miejsca rodziny z dziećmi, chcące uciec od zgiełku miast.
Skocznia narciarska orlinek, dom Henryka Tomaszewskiego, piękne muzeum zabawek i bar bajek ( to może bardziej dla młodszych gości Karpacza ) , |
_________________ [url=http://www.abusiness-ideas.com]abusiness-ideas[/url] |
|
|
|
 |
maccoo
eksplorator
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2013 8:45 am Zdjecia znanych miejsc
|
|
|
Zdjecia bardzo ładne. zachecam do odwiedzania mniej znanych gór na weekendy. Zdjecia z tych obleganych miejsc juz znamy na pamiec. zapraszam w sudety środkowe |
_________________ tyle tajemnic w tak małych górach, weekend będzie za krótki |
Ostatnio zmieniony przez lukasz.suma Pon Lut 18, 2013 12:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
WitekK
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2013 4:47 pm
|
|
|
Zgodzę się z wami. Mamy wiele ciekawych miejsc w kraju, a często nie mamy o nich pojęcia. Ja niedawno odkryłem różne zakątki Katowic. Niby miasto niezbyt ciekawe i ponure, a przykładowo taki mało znany Nikiszowiec czy Giszowiec wyglądają z bliska naprawdę cudownie. Polecam wszystkim te dwa miejsca, naprawdę warto zobaczyć i może chociaż częściowo zmienić zdanie o Katowicach |
Ostatnio zmieniony przez lukasz.suma Pon Lut 18, 2013 12:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
miszahaha
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2013 11:16 pm
|
|
|
Polecam Gołuchów - bardzo urokliwe miasteczko, fajnie położone, nad jeziorem. Największą atrakcją jest zamek,w którym kręcono zdjęcia do serialu "Królowa Bona". Sam zamek jest w wielkim parku, idealnym na spacery, nieopododal są też żubry, a jak wiadomo, dobrze czasami pójść na żubra |
Ostatnio zmieniony przez lukasz.suma Pon Lut 18, 2013 12:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
basiastobejczyk
Stobejczyk
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 2:10 am
|
|
|
Dzięki, dzięki, kiedyś jeździłam w te okolice, nie barak tam historycznych tajemnic jeszcze mało znanych i pięknych widoków. Pewnie chętnie bym wróciła w Góry Sowie.
Ale - przez lata jeżdżę - czy znacie taką miejscowość - SWORNEGACIE - kto wie gdzie to jest? |
Ostatnio zmieniony przez lukasz.suma Pon Lut 18, 2013 12:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Josie
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 3:50 pm
|
|
|
zdaje sie ze w woj. pomorskim kolo Chojnic jezeli myslimy o tych samych |
|
|
|
 |
Mummka
|
|
|
|
 |
kamycek
|
Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 9:17 pm
|
|
|
W Polsce jest naprawdę wiele świetnych miejsc, o których my nie mamy pojęcia. Ja np. lubię Poronin www.e-wczasy.pl/noclegi,poronin - wczasy w górach nie są u nas najpopularniejsze, a szkoda |
|
|
|
 |
Helionn
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 7:22 pm
|
|
|
Zgadzam się, że w Polsce jest bardzo wiele ciekawych miejsc w których można dobrze wypocząć Mi w ostatnim czasie bardzo podobało się nad Zalewem Zegrzyńskim - jest tam ciekawe centrum rekreacyjne Promenada - polecili mi znajomi, wcześniej nie wiedziałem, że istnieje takie świetne miejce !
Okolica przepiękna, lasy, plaża, zielono. I moc różnych sportów wodnych, drużynowych. Nie sposób się nudzić. |
|
|
|
 |
Viaggio
|
|
|
|
 |
mirandaxxx
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2015 1:18 pm
|
|
|
W sumie to nie wiem czy słyszeliście o takiej ofercie jak wczasy oczyszczające nad Zalewem Zegrzyńskim na http://wczasyoczyszczajace.pl
Koszt turnusu 7 dniowego dla 1 osoby w pokoju 1 osobowym typu Komfort w w sezonie niskim I-IV, XI-XII to tylko 1490 zł
a cały plan terminów i zajęć znajdziecie na ich stronie! |
|
|
|
 |
|