O moderatorach |
Autor |
Wiadomość |
grzesiekodm

Wiek: 50 Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 131 Skąd: Beskid Mały
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:37 pm
|
|
|
No proszę... przez rok nie odwiedzałem tego forum, a tu takie zmiany! Moderatorów jak owiec na hali, a i gwarno przy tym jak na szkolnej stołówce
Oby tak dalej, powodzenia! |
_________________ „Nie interesuje mnie to, co stworzyła ręka człowieka a jedynie to, czego nie zdołała jeszcze zniszczyć” - G.M. |
|
|
|
 |
velya

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 10:56 am
|
|
|
byłam wczoraj na gdańskich targach turystycznych, o których pisała Marta i zgarnęłam tyle fajnych materiałów, że teraz mam aż za dużo pomysłów na wycieczki małe i duże
kto jeszcze nie był, a ma taką możliwość to polecam wybrać się jeszcze dzisiaj
a jeśli chodzi o Noc Muzeów to polecam nocną wycieczkę na Westertplatte jeśli ktoś ma sentyment do czasów PRL-u to dobrze będzie bawił się w Europejskim Centrum Solidarności. fajne wystawy sztuki współczesnej obejrzeć będzie można z kolei w dwóch oddziałach Galerii Miejskiej oraz w CSW Łaźnia i Galerii Fotografii. dla dzieci dużo atrakcji zawsze jest w Muzeum Narodowym, Muzeum Historycznym i Centralnym Muzeum Morskim...
oj, naprawdę ciężko to ogarnąć
a tu znajdziecie szczegóły: http://www.gdansk2016.eu/nocmuzeow/
a tak zachwalam, bo sama maczam palce w koordynacji całości
no a poza tym Noc Muzeów to superfajna inicjatywa!! |
|
|
|
 |
1959paluszek

Dołączył: 16 Kwi 2009 Posty: 13 Skąd: Szczucin (woj. małopolskie)
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 11:02 am
|
|
|
co do Westerplatte, to potwierdzam, że jest to niezapomniane przeżycie być na szczycie pomnika w trakcie zachodu słońca, obserwować słoneczko jak idzie spać a potem nocne pejzaże gdańska i morze. ja tam byłem w wrześniu i pamiętam bardzo ciepłą wodę, ciszę oraz spokój na plaży[obok parkingu]. było to co lubię - luz i brak tłumów.
a co do wycieczek, to będę monotematyczny i wciąż zapraszam w świętokrzyskie!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Marta_Antonina

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 11:05 am
|
|
|
ja dodam powyższej wypowiedzi dodam: ŚWIĘTOKRZYSKIE WYMIATA !!! |
|
|
|
 |
natalia.tomasiak

|
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 1:33 pm
|
|
|
no dobra, dobra piszcie co tam chcecie ale przecież nie ma co wracać do tego co było, a trzeba żyć tym co będzie Co planujecie w najbliższym czasie? Jakieś ciekawe wyprawy się szykują??? Może skusicie się na Małopolskę ??? |
|
|
|
 |
malgocha16
|
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 2:51 pm
|
|
|
a może Wielkopolska??????????? jest i Podkarpacie, amoże na sobotę i niedzielę wybierzesz się do Lublina na jarmark, albo do muzeum w Hrubieszowie, gdzie jest ciekawa wystawa o Troji, obiekty muzealne przujechały aż z Berlina!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Marta_Antonina

|
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 7:53 pm
|
|
|
a ja bym się chciała wypowiedzieć w temacie Małopolski Na tegorocznych targach turystycznych w Gdańsku była także Małopolska i.... powiem Wam, że takich świetnych materiałów promocyjnych to jeszcze nie miałam w rękach. Materiały wydane przez Urząd Marszałkowski są rewelacyjne i widać, że dużo pieniędzy w nie włożono. Materiały z Pomorskiego niestety na razie się chowają przy Małopolsce.
Jakość wysoka, nie wiem jak treść - wstępnie wydają się być bardzo przydatne te przewodniki tematyczne, ale zweryfikuje to jak już udam się do Małopolski, co nastąpi jeszcze nie wiem kiedy, gdyż to może wyjść spontanicznie Wolałabym przeznaczyć na nią MINIMUM 1 tydzień a najlepiej to całe 2 tygodnie urlopu A żeby Wam jeszcze posłodzić to dodam, że bardzo zainteresowałam się Szlakiem Architektury Drewnianej. Pierwsze zaciekawienie pojawiło się po zdjęciach jakie dodawał Rysio, potem coś poczytałam w przewodnikach. Po targach jeszcze bardziej się zainteresowałam aż trafiłam na stronę szlaku SUUUPER
dobra starczy tego mojego zachwytu bo zaraz ktoś napiszę, że zaczyna się tutaj robić kółko wzajemnej adoracji |
|
|
|
 |
Monika
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 6:35 pm
|
|
|
Marta - co do Modlina (dopiero teraz znalazłam chwilkę, żeby odpisać ), to zgadza się miasto ma swój klimat. W sumie cały Modlin to jedna wielka twierdza. Przez dosyć długi czas była tam jednostka wojskowa i jakoś o wszystko dbała. Od czasu jak miasto przeszło w ręce cywili podupada, i sami mieszkańcy je niszczą (zbieracze złomu i nie tylko robią porządki , ).
Zajrzyj na http://www.twierdzamodlin.pl. |
|
|
|
 |
velya

|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 6:58 pm
|
|
|
żyjecie tam na południu???
u nas dzisiaj nawet trochę słońca... |
|
|
|
 |
malgocha16
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 5:01 pm
|
|
|
u as trzeci tydzień pada! ale jest nadzieja, że będzie lepiej, bo woda powoli opada i obu do niedzieli spadła jak najwięcej? Bo znowu ma padać wmałopolsce! nie da się tego opisać, to trzeba przeżyć, choć nikomu tego nie życzę! |
|
|
|
 |
natalia.tomasiak

|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 8:54 pm
|
|
|
ta woda nas tu wykonczy :/ w tym momencie nie polecam nikomu wypadów do małopolski. Nie dość, że szkody nie wyobrażalne, nie mówiąc już o wszystkich utrudnieniach z tym związanych, to jeszcze plany weekendowe mi pokrzyżowało. a o słońcu to chyba możemy zapomnieć Napiszcie gdzie jest słońce i wyprowadzam się stąd w tamto miejsce!!! |
|
|
|
 |
Marta_Antonina

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 2:09 pm
|
|
|
pewnie wszyscy gdzieś wypoczywacie i się dobrze bawicie ale możecie mi zazdrościć bo ja świetnie spędzam czas w .... pracy powiem Wam, że trudno się pracuje gdy wszyscy dookoła mają wolne :/ |
|
|
|
 |
natalia.tomasiak

|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 8:18 pm
|
|
|
hola, hola !! nie wszyscy, nie wszyscy Dla pocieszenia nie tylko Ty pracujesz a tak poza tym Ty sobie chociaz spokojnie siedzisz w pracy a mi wszystkie drogi odcieło i nie dojechałam z domu do krakowa i do pracy wiec teraz będę odrabiać po nocach :/ Ale zawsze przychodzi taki czas, że będzie sobie można to odbić na jakiejs fascynującej wycieczce |
|
|
|
 |
Marta_Antonina

|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 5:23 pm
|
|
|
no to faktycznie troche lipa. Ja to przynajmniej mam multum słońca! moze nie bardzo z niego korzystam ale jednak jest
a ja sie napaliłam na Małopolskę - tzn napaliłam się przed powodzią i teraz chyba jednak muszę się przekierunkować na inny region :/ tymczasowo :/ |
|
|
|
 |
KuKsU

|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 9:40 pm
|
|
|
Marta, ja mieszkam blisko wałów i teraz jakby spokojniej się zrobiło. To, że nie można jeszcze wejść wszędzie nie znaczy, że Małopolska po powodzi się nie podniosła. Jasne są osuwiska i widać szkody, ale piękno zostało. Nie przekierunkowuj nam się
A tak w kwestii usprawiedliwienia to jeszcze przez miesiąc mnie nie będzie i wracam do cywilizacji gdzie telefony mają zasięg, a internet śmiga w powietrzu Uroki urlopu wychowawczego |
|
|
|
 |
Marta_Antonina

|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 6:45 pm
|
|
|
HEJ WSZYSTKIM!!!! Sorki, że nie bywam na e-p ostatnio ale wiecie, sezon się zaczął a jeszcze mamy w Gdyni Heinekena (Open'er) wiec jest masa roboty. Do tego planuje swój urlop, a ja nie moge być nieprzygotowana więc trochę mnie to pochłania. Niestety, jednak nie zaszczycę swą obecnością małopolski w te wakacje. Musiałam zdecydować się na krótszy urlop i trochę bliżej. W sierpniu odwiedzę nie Małopolskę a .... Wielkopolskę Już wszystko mam przygotowane, no prawie więc trzymajcie kciuki by nic nie pokrzyżowało moich planów - to wtedy będziecie mieli obszerną i ozdobioną wieloma zdjęciami relacje To będzie mój najdłuższy od wielu lat wyjazd turystyczny, więc jestem ciekawa kto przeczyta całą relację hehehehe |
|
|
|
 |
Monika
|
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 9:49 am
|
|
|
Ale się cisza zrobiła
Piszcie jak tam wrażenia z urlopów (jeżeli byliście )
Mi udało się odwiedzić Pieniny. Byłam też w Bieszczadach, ale po trzech dniach padania było trzeba stamtąd zwiewać. I w związku z tym będzie trzeba jeszcze raz odwiedzić ten zakątek Polski. |
|
|
|
 |
velya

|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 4:51 pm
|
|
|
faktycznie - cisza jak nigdy
ja dopiero szykuję się do wakacji, dlatego też cierpię na okrutny przedurlopowy brak czasu na cokolwiek... ale jak wrócę to mam nadzieję, że zasilę e-przewodniki pokaźną dawką bałkańskich ciekawostek |
|
|
|
 |
Marta_Antonina

|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 8:59 pm
|
|
|
hej wszystkim! ja totalnie nie mam teraz czasu na e-p :/ niedawno wróciłam z urlopu. Było suuuuuuuuuuuuuuuuuuper 7 dni intensywnego zwiedzania. Daje trochę w kość ale warto Bydgoszcz, Biskupin, Wenecja, Żnin, Gniezno, Dziekanowice, Poznań, Kórnik, Rogalin i wiele innych mniej znanych miejscowości. Dla mnie bajka Pogodę miałam w kratkę. Raz słońce a raz deszcz. Ale przecież nie jadę na urlop by siedzieć w pokoju! Trudno, przemokłam ale i tak było fajnie
Teraz tylko muszę się wziąć za relacje byście mieli co czytać hehehe ale to potrwa.... bo to aż 7 dni zwiedzania....
Velya, udanego urlopu! Czekamy na te wspomniane bałkańskie ciekawostki
a ja postaram się tu niedługo zajrzeć |
|
|
|
 |
rysio13

|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 8:04 pm
|
|
|