Nowa Zelandia |
Autor |
Wiadomość |
soldier
Gość
|
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 1:58 pm Nowa Zelandia
|
|
|
W lutym 2005 wybieram się do Nowej Zelandii, noclegi w YHA, przejazdy autobusem. Czy bł może już ktoś w tym kraju i chciałby podzielić się uwagami na temat co wziąć ze sobą, gdzie jechać itd., itp. ? Chętnie nawiąże poza tym kontakt z osobami które w tym czasie również wybierają się na antypody |
|
|
|
 |
Fenrir [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2004 12:11 am
|
|
|
Witaj:) Możesz napisać ile będzie kosztował Cię przejazd? Jednym z moich planów jest właśnie dłuuuuuga podróż po N.Z., ale najpierw muszę się tam dostać. Jak Ty chcesz tam dojechać/dolecieć i ile planujesz na to wydać? Please, oświeć mnie!!!!!
pzdr |
|
|
|
 |
soldier
Gość
|
Wysłany: Sro Gru 22, 2004 4:44 pm Nowa Zelandia
|
|
|
Cześć, podróż do NZ będzie stanowić dla mnie stosunkowo małą część kosztów całości wyprawy. Uzbierałem dużo mil w Miles and More i po prostu chcę je zużyć raz a dobrze Płace jedynie opłaty lotniskowe, które i tak są dosyć spore (700 PLN).
Oczywiście jest to nietypowa sytuacja i zdaje sobie sprawę, że koszty przelotu do NZ są pokaźne. Gdybym miał kupować normalnie bilet prawdopodobnie zrobiłbym to Londynie, gdzie jest dużo w miarę tanich ofert, bilet Londyn - Auckland można kupić już za ok Ł 750 (najtaniej Cathay Pacific, sprawdź ich strony www)
PS. Właśnie odebrałem wizę do Nowej Zelandii. Nie ma z tym żadnego problemu, wystarczy dołączyć bilet i potwierdzenie rezerwacji noclegów. Po 1 kwietnia 2005 wizy (czyli w sumie po sezonie turystycznym w NZ) i tak zostaną zniesione. |
|
|
|
 |
Colberg
Gość
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2004 9:07 pm
|
|
|
Zapytaj ludzi na usenecie. Konkretnie na grupie alt.pl.nowa-zelandia
Piszą tam ludzie, którzy byli w Nowej Zelandii lub tam mieszkają - krócej lub dłużej... |
|
|
|
 |
asienka_6
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 1:21 pm
|
|
|
i jak bylo?? halo - minely juz 4 lata, a to zadnych opowiesci... mi sie marzy wyprawa do Australii i NZ, juz prawie decyzja zostala podjeta, egzamin jezykowy sie zblizal (chcialam sie wyniesc na stale) i... nic. ale marzenia zostaly.
co wg was najlepiej zobaczyc? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
szybko i skutecznie zdobyć informacje o interesujących Cie miejscach
wymienić się własnym doświadczeniem i wiedzą
lepiej poznać innych użytkowników portalu
dowiedzieć się więcej o GPS i o funkcjonowaniu e-przewodniki.pl
|