kolej transsyberyjska |
Autor |
Wiadomość |
agama
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 12:35 pm kolej transsyberyjska
|
|
|
Witam,
w lipcu tego roku wybieram sie szlakiem transsib. z moskwy do ulan bator. chciellibysmy sie dopwiedziec jak jest z wykupywaniem biletow na poszczegolne odcinki? czy w sezonie sa problemy z dostaniem biletu z moskwy do irkucka ? czy lepiej kupic w polsce bilet np na pierwszy odcinek? ?(albo jakis kolejny) i czy majac bilet na na dany odncinek mozna posrednich stacjach i dalej kontynuowac podroz?
pozdrawiam
Aga |
|
|
|
 |
agasta6
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 1:22 pm kolej trans
|
|
|
proponuję zapytać pod nrem gg 3212547 Artur. My też jedziemy w lipcu koleją trans do UB (z przerwą 3 dni w Irkucku) i właśnie kupujemy bilety u Artura - strona www.wadi.pl. Wczoraj się z nim spotkałam i mi wszystko wyczerpująco wytłumaczył.
Może do zobaczenia w pociągu lub w Mongolii |
|
|
|
 |
piotr1963podkarpacie
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 5:16 pm Kolej transsyberyjska
|
|
|
W ubiegłym roku odbylem podróż do UB zatrzymując sie na dwa dni w Irkucku. Bilety na podroż zakupilem we Lwowie. Jeśli potrzebujecie dokladną rozpiskę z cenami biletów i godzinami odjazdów pociągów zapraszam: piotr1963podkarpacie@wp.pl Podam jeśli potrzeba miejsce noclegowe w UB. Pozdrawaim |
|
|
|
 |
stelmach33
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 3:58 pm Podrozowanie w Mongolii
|
|
|
Wszystkim wybierającym się do Mongolii,chciałbym polecić usługi polskojęzycznej przewodniczki-Pani Ady.Pani ta studiowała w Polsce i dosc dobrze zna język polski,poza tym jest osobą rzetelną ,uczciwą i na pewno porozując z nią będziecie zadowoleni.W zeszłym roku sprawdziłem to na sobie i wraz z kilkoma znajomymi zwiedzałem Mongolie z >polskim< przewodnikiem.Poza tym,z tego co się zdązyłem zorientować,Pani Ada jest osobą cenowo konkurencyjną,w stosunku do innych przewodników.Zainteresowanym przesle adres,numery telefonów,e-maila , a nawet fotki.Pozdrawiam! Piszcie do mnie: stelmach33@op.pl |
|
|
|
 |
Maćko
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 2:46 pm
|
|
|
Witam!
My również wybieramy się do Mongoli w lipcu. Są nas dwie osoby i poszukujemy chętnych na wypad, ale sami też się chętnie dołączymy do innej grupy : ) Proszę o pilny kontakt osoby chętne do wyjazdu. Czas szybko leci a planujemy wyjazd w połowie lipca (10-17 lipiec) . Nie mamy jeszcze biletów.
Pozdrawiam Maciej
tel. 605-589-132
gg 766321 |
|
|
|
 |
marjan karej
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 1:39 pm
|
|
|
A powiedzcie prosze jak to jest z biletami na odcinku Irkuck/Sludjanka - Ulan-bator. Z tego co patrzylem w internecie i rozmawialem ze znajomymi z moskwy nie ma problemow na bilet moskwa-irkuck, ale z irkucka do ulan-bator to czarna magia. W internecie na rzd.ru cichosza a kolezanka dowiedziala sie tyle ze ciezko dostac i ze akurat na ten termin co sie pytala to nie ma i ze to nic dziwnego?
Jak wiec wam udalo sie dotrzec z irkucka do Ulan-bator? |
|
|
|
 |
stelmach33
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 10:36 pm Irkuck-UB
|
|
|
Z Irkucka do UB jest troche pociągów,ale istotnie ciężko dostac bilety,szczególnie w sezonie. I co gorsza przez granice kursują tylko pociągi kupiejnyje(nie ma plackartnych)czyli drozsze. Mozna probowac wsiąść do pociągu w Ułan-Ude lub Nauszkach.
My w tamtym roku troche pokombinowalismy i dostalismy się do Ułan Bator następująco:Przed dworcem w Irkucku stoją busiki którymi mozna się dostac do Ułan-Ude.
Bus rusza jak się wypełni.Jedzie sie całą noc za 500 RUR(koło 50pln).
W Ułan-Ude złapalismy pociąg zwykły do Nauszek.
W Nauszkach probowalismy zdobyc bilety do UB-bezskutecznie.
Sprzed dworca wzielismy taxi do samej granicy(koło 16 km)-4 osoby(po 10 pln kazda)
W kolejce na granicy jest pełno aut.Mozna chodzic ,pytac,negocjowac.
Granice przekroczylismy w roznych samochodach,a tuz za nią zapakowalismy się do jednego i za 35$ dojechalismy do UB(320km). |
|
|
|
 |
Isgri
Isgri
|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 5:25 pm
|
|
|
polecam stronkę www.ticket.rzd.ru
Internetowa rezerwacja (BEZ RZADNEJ PROWIZJI) poprzez rosyjską stronkę.
Jeśli są wykazane wolne ['swobodne'] miejsca - to bilet gwarantowany (to raz!), a poza tym ceny jak w kasach - bez żadnego pośrednictwa (to dwa!).
Zamawialiśmy w ten sposób w lipcu/sierpniu tego roku - tanio i pewnie!
W razie co, mogę pomóc rozszyfrować system rezerwacji poprzez www.ticket.rzd.ru
Isgri |
|
|
|
 |
Lena
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 1:06 pm
|
|
|
hej
ja planuję podróż koleją w kwietniu2009 na 1-2 miesiąca.
ktoś chętny???
asia
82asa@poczta.onet.pl |
|
|
|
 |
razin
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 3:39 pm polecam Stud-Tour
|
|
|
Polecam firmę Stud-Tour z Warszawy. Bardzo solidna i rzetelna a do tego zaznajomiona ze specyfiką rynku rosyjskiego. Wielu moich znajomych podróżników korzysta z usług tej firmy i są zadowoleni. Ich oferta jest dużo bogatsza niż tylko sprzedaż biletów. Trzeba zajrzeć na stronę: www.szkola.stud-tour.edu.pl
Pozdrawiam wszystkich podróżników! |
_________________ Razin |
|
|
|
 |
lusac
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 7:43 pm
|
|
|
osobiscie nie mialem z nimi do czynienia, ale stud-tour ma chyba u internautow najgorsza opinie wsrod biur tego typu :] wystarczy troche poczytac tematyczne (zwiazane z rosja) fora internetowe, a latwo znalezc tam mnostwo niezadowolonych klientow tej firmy... to tak tytulem ostrzezenia. |
|
|
|
 |
razin
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 5:09 pm radzę najpierw spróbować
|
|
|
A ja w przeciwieństwie do lusaca korzystałem z usług Stud-Tour i nadal podtrzymuję swoje zdanie. A tak przy okazji zadałem sobie trud odnalezienia i przeczytania opinii o tej firmie na forach tematycznych. Dziwna sprawa, ale wszędzie powtarzają się wpisy trzech lub czterech osób, z czego jedna przyznała się w końcu, że wina leży po jej stronie, inna z kolei posługiwała się tak grubiańskimi i chamskimi tekstami, że sam z rozkoszą zrzuciłbym takiego klienta ze schodów. Niektóre wpisy są nieomal identyczne na różnych forach i wygląda mi to trochę na zorganizowaną akcję antypromocyjną. Może konkurencja chce ich wykosić?!
Ja w każdym razie jestem zadowolony i nadal będę korzystał z ich usług. A forumowiczom zalecam zimną głowę i racjonalne podejście do tematu. |
|
|
|
 |
lusac
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 11:57 am
|
|
|
nie wiem, nie wnikam. nie korzystalem i wyraznie to zaznaczylem. a ze swego czasu sporo czytalem na ten temat, to wspomnialem. teraz nie mam juz czasu na glebsze analizy i nie zamierzam nikogo wygryzac ze dwa czy trzy razy korzystalem za to z uslug firmy konkurencyjnej (nieistotne ktorej) i bylem zadowolony.
poza tym przeciez nikt sie nie goraczkuje
pozdrawiam. racjonalnie, oczywiscie |
|
|
|
 |
razin
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 10:50 pm
|
|
|
Osoby zainteresowane wakacyjną (2009) podróżą do IRKUCKA i uczestnictwem w kursie języka rosyjskiego na bardzo atrakcyjnych warunkach finansowych proszę o kontakt ze mną |
|
|
|
 |
Malwina
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 5:28 pm
|
|
|
razem z chloapkiem szukamy chetnych na wyprawe koleja do mongolii i chin (przystanek irkuck. interesuej nas wyjazd pod koniec sierpnia-wrzesien. jestesmy studenatmi 1wszego roku z wroclawia.mamy male doswiadczenie w podrozach na wlasna reke.prosze o kontakt na malwina.rom@gmail.com |
|
|
|
 |
WADI.pl
WADI.pl
|
Wysłany: Pią Gru 25, 2009 6:43 pm
|
|
|
W Wakacje szczególne proponuje kupować bilety z wyprzedzeniem, trzeba tez pomyśleć wcześniej o WIZIE, ogólnie wyjazd Koleją transsyberyjską fajna sprawa są 4 trasy jakby najbardziej oblegane:
- Moskwa-> Irkuck
- Moskwa->Władywostok
- Moskwa -> Pekin (TRANS-MANDŻURSKA)
- Moskwa->Ulan-Bator (TRANS-MONGOLSKA)
jesteśmy jedna z niewielu firm specjalizujących się w tych akurat trasach |
_________________ www.wadi.pl WIZY, BILETY Kolej TRANSSYBERYJSKIE |
|
|
|
 |
|