bezdroza_logo
dodaliśmy już razem
152764
obiektów,
zdjęć, relacji i tras
Wyszukiwanie zaawansowane
dodaj obiekt dodaj zdjecie dodaj relacje

Poprzedni temat «» Następny temat
Bałkany 2016 rowerem
Autor Wiadomość
macflorek 
Maciek

Wysłany: Pon Sty 25, 2016 8:37 pm   Bałkany 2016 rowerem

Czołem,
Szukam towarzystwa na wyjazd ok. 3-4 tygodniowy. Chciałbym dotrzeć możliwie jak najszybciej (kolej/autobus/samolot) na Bałkany i objechac tamte tereny. Zalezy mi na zobaczeniu Serbii, Czarnogóry,Albanii i Kosowa. Jeśli uda się odwiedzić coś więcej to będzie super. Trasy ustalonej jeszcze nie mam - musze przeanalizować opcje dojazdu. Wyjazd ma być raczej niskobudżetowy, noclegi w miarę możliwości pod namiotem. Jedzenie w tanich knajpkach lub gotowanie samemu. Chcę zobaczyć krajobrazy i porozmawiać z ludźmi. Od zabytków tez nie stronię :-) .

Termin do ustalenia - czerwiec (preferowany) lub lipiec.
Na ogół dobrze się dogaduję z ludźmi. Aha - mam 38 lat i troche doświadczenia w podróżach z plecakiem. W podrózach rowerowych trochę mniej ale na pewno kondycyjnie dam radę.

Pozdrawiam
Maciek

P.S. W zeszłym roku nie udało mi się wyjechać więc w tym roku powracam do tego pomysłu.

eDom

Wysłany: Sob Mar 05, 2016 1:52 am   

W znalezieniu kompana podróży nie pomożemy, ale może przyda Ci się namiar na naszą stronę z noclegami http://www.edom.pl Dobrze mieć wszystko dopięte na ostatni guzik. Bałkany to dobry wybór!

kamycek

Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 11:38 am   

Oj ja to do jazdy rowerowej się nie nadaję, ale Bałkany to moje klimaty :) Preferuję jednak wycieczki na czterech kółkach :P Super sprawą są wypady kamperem. Jak kogoś również fascynują te klimaty to zachęcam zajrzeć na stronę CampRest - https://www.camprest.com/pl - można tam znaleźć ABC karawaningu, mnóstwo przydatnych informacji np. na temat przepisów ruchu drogowego w różnych krajach, etc. Ponadto można udzielać się aktywnie na portalu i zdobywać różne nagrody :)

Odpowiedz do tematu