Wyprawa dookoła świata - trasa |
Autor |
Wiadomość |
patigal
|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 2:27 pm Wyprawa dookoła świata - trasa
|
|
|
Niektórzy krytykowali, szczególnie na blogu, przeloty samolotami czy przeprawy promowe podczas tej wyprawy. Jednak wiadomo że pewne obszary trzeba było "przeskoczyć" - np. ocean (chociaż Google Maps ma inne rozwiązanie tego problemu, tylko przeprawa kajakiem z motocyklem mogłaby być trochę kłopotliwa ) lub takie gdzie bardzo ciężko jest się dostać lub poruszać chociażby ze względów politycznych. Autor sporo o tym pisze we wstępie do książki.
Pewnie każdy marzył lub marzy o takiej wyprawie. Jak wyglądałaby Wasza idealna trasa i na jaki środek transportu byście się zdecydowali? Pytam szukając inspiracji... Pozdrawiam wszystkich marzycieli! |
_________________ podróżować, podróżować jest bossssko |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 10:02 pm
|
|
|
Co to sklep internetowy? |
|
|
|
 |
|
Jazło
Gość
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 7:01 pm 126 dni na kanapie. Motocyklem dookoła świata
|
|
|
Jestem już w połowie tej książki i nie mogę się oderwać. Marzy mi się taka podróż kupiłem nawet odpowiedni motocykl ale moje nerwy chyba nie zniosły by tej biurokracji. Zacznę wojaże od wyjazdu na Chorwację. Wielki szacun dla uczestników tej wyprawy za dokonanie tego co dla większości nawet zatwardziałych motocyklistów nigdy nie będzie możliwe. Kompletny brak doświadczenia w temacie motocyklowym jeszcze bardziej powoduje, iż jestem pełen uznania i podziwu dla tego co dokonaliście we dwóch bez wozu serwisowego itp. Mam nadzieję że zainteresowanie książką przyczyni się do nakręcenia filmu było by super. |
|
|
|
|
|
mona
|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 11:30 pm
|
|
|
Witam! czytałam tą książkę i polecam wszystkim - również sceptykom
mało realnym (i nieciekawym) jest pokonanie trasy jednym środkiem transportu, więc myślę, że optymalnym byłoby połączenie pociąg/samochód + samolot/prom
ale na motocyklu bez doświadczenia bym się nie wybierała |
|
|
|
 |
ITmen
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 9:31 am
|
|
|
Taki przebieg trasy jaki jest opisany w książce moim zdaniem jest mało realny do wykonania |
_________________ odsprzedaż wszelkiego rodzaju biletów, kuponów zakupów grupowych, sal weselnych
www.biletownik.pl |
|
|
|
 |
munia
|
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 3:09 pm
|
|
|
kiedyś myślałam aby okrążyć świat rowerem, ale wiem, że nie dałabym rady, fizycznie, tyle dni, to byłoby wyczerpujące samochód sporo pali, więc jest OK ale na podróż np. po Europie, myślę że motocykl jest najlepszym rozwiązaniem. Zawsze można też pociągiem, a w niektórych miejscach samolotem/statkiem.
Pozdrawiam podróżników! |
|
|
|
 |
|
piox
www.przygody4x4.pl
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 12:31 pm
|
|
|
sam trochę podróżuję , ale czytając tę książkę straciłem kontakt ze światem. Świetne jest to że zamieszczono również dużo praktycznych wskazówek nie robiąc z tego przewodnika.
Polecam |
_________________ www.przygody4x4.pl
www.ankipodroze.pl |
|
|
|
|
|
|
Roberto

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 5:47 pm
|
|
|
Munia, rower to bardzo uniwersalny środek transportu bo zawsze go można przewieść innym śrogkiem transportu typu samochód, autobus, pociąg, prom, statek czy samolot. Dzięki temu naszą podróż możemy dowolnie komponować. Jeśli jesteś gotowa do takiej podróży to mogę ci towarzyszyć. Wystarczy mniej niż pół roku. |
|
|
|
|
|
arabikus
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 9:16 pm
|
|
|
Doskonała książka, pochłonęła mnie bez reszty. Az sama mam ochotę wybrać się w taką podróż <a href="http://e-biuro.eu">wirtualne biuro</a> |
|
|
|
 |
kasiamango
|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 8:08 am odp.
|
|
|
Ja bym preferowała różne środki transportu, wiem, że to kwestia marzeń oczywiście ale w zależności od kraju, raz samolot, raz prom, może i motocykl a i podróż na wielbłądzie też fajna opcja w Egipcie |
_________________ http://www.bestwestern.pl...azowiecki-81028 |
|
|
|
 |
2jello
|
|
|
|
 |
Artur79
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2016 10:58 am
|
|
|
Z przyjemnością przeczytam tą książkę Ja bym się chętnie wybrał rowerem |
|
|
|
 |
mirandaxxx
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2016 8:15 am
|
|
|
Taka trasa to chyba tylko tirem jest możliwa do przejechania. Ostatnio zastanawiam się co kupić znajomemu na urodziny, czy takie dywaniki- https://eport2000.pl/tir.html to dobry pomysł dla tirowca. |
|
|
|
 |
|